Chili sin Carne:

En smagfuld og krydret vegetarisk chili med bønner, majs og peberfrugt. Nem at lave og budgetvenlig, perfekt serveret med ris eller brød. 

Ingredienser

1 dåse hakkede tomater (400 g)

1 dåse kidneybønner (240 g, drænet vægt)

1 dåse majs (240 g, drænet vægt)

1 løg, hakket

2 fed hvidløg, hakket

1 rød peberfrugt, skåret i tern

2 spsk olivenolie

1-2 tsk chilipulver (juster efter smag)

1 tsk spidskommen

1 tsk paprika

Salt og peber efter smag

200 ml grøntsagsbouillon (1 bouillonterning opløst i vand)

Fremgangsmåde:

Steg grøntsagerne:

Varm olivenolien op i en stor gryde ved middel varme.

Tilsæt hakket løg og hvidløg, og steg det, indtil det er blødt og let gyldent.

Tilsæt peberfrugt og steg i yderligere 2-3 minutter.

Tilsæt krydderier og tomater:

Tilsæt chilipulver, spidskommen og paprika til gryden, og rør godt rundt.

Hæld de hakkede tomater i gryden, og tilsæt grøntsagsbouillonen.

Tilsæt bønner og majs:

Tilsæt kidneybønnerne og majsene til gryden, og rør det hele godt sammen.

Lad det simre i ca. 15-20 minutter, så smagene kan udvikle sig.

Smag til og server:

Smag retten til med salt og peber.

Server Chili sin Carne varm, evt. med ris, tortilla chips eller brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *