Omelet med spinat, tomater og feta 

En velsmagende omelet fyldt med frisk spinat, saftige tomater og smuldret feta. Hurtig at lave og ideel til morgenmad eller frokost. Serveres bedst med et stykke ristet brød.

3 æg 

1 spsk mælk (valgfrit) 

1 håndfuld frisk spinat (ca. 50 g) 

1 tomat, skåret i små tern 

50 g fetaost, smuldret 

1 spsk olivenolie eller smør til stegning 

Salt og peber efter smag 

Fremgangsmåde:

Forbered ingredienserne:

Skyl spinaten og lad den dryppe af. 

Skær tomaten i små tern. 

Smuldre fetaosten. 

Pisk æggene:

I en skål piskes æggene sammen med mælk (hvis du bruger det), samt en smule salt og peber. 

Steg spinat og tomater:

Varm olivenolie eller smør i en pande ved middel varme. 

Tilsæt spinaten og steg den, indtil den falder sammen. 

Tilsæt tomatstykkerne og steg i yderligere 1-2 minutter. 

Lav omeletten:

Hæld de piskede æg over spinat og tomater i panden. 

Lad omeletten stege, indtil æggene begynder at sætte sig, men stadig er lidt bløde på toppen. 

Drys fetaosten over omeletten. 

Færdiggør og server:

Fold omeletten forsigtigt sammen på midten med en spatel. 

Lad den stege i yderligere 1-2 minutter, indtil æggene er helt færdige og fetaen er let smeltet. 

    Server omeletten straks, eventuelt med et stykke ristet brød ved siden af.  

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *